Verslag studiedag Koor “ One Life Live It” 18 april 2015.
o.l.v. José Brands

Na een drukke week had ik eigenlijk geen zin, maar wetend dat na enkele uren samen met de groep onder leiding van José...

je daar altijd vrolijk uit komt dook ik er in. 10 uur beginnen, bijna gelukt..(er valt altijd veel te kletsen zowel door de dames als de heren….) Jose meldt ons dat zij ons gaat leren tellen. Natuurlijk weten we dat zij daar iets anders mee bedoelt dan 1,2,3,4 etc, hoewel het daar toch vaak op neer komt in de muziek... Met behulp van een prachtige kaart met pictogrammen leerde zij ons dat er noten zijn met verschillende lengtes , en dat dit in muziektaal ritmes heet(voor het geval we dat nog niet door hadden): Peer (1 x klappen) Ap-pel (2 x klappen) Si-naas-ap-pel (4 x klappen)

Hieronder  kun je  zien wat zij daarmee voor ons verduidelijkte:

studiedag 

 

 

Wanneer een stuk een vierkwartsmaat heeft (4 tellen in een maat) gaat het als volgt:

De hele noot is bij 4 tellen(Si-naas-ap-pel) De halve noot is 2 tellen (Ap-pel ) De Kwart noot is een tel ( Peer ) De Achtste noot een halve tel ( Pe(niks)) (De zestiende hebben we deze keer niet behandeld)

studidagMet enkele oefenblaadjes werden wij in groepen verdeeld en verspreid, opdat we dit met elkaar konden oefenen. De opdracht was ook dat we uiteindelijk aan de andere groepen konden laten zien wat we bereikt en geleerd hadden. Met hilarisch gevolg natuurlijk!

De lunch was weer prima voor elkaar, en daarna kwam de volgende verrassing.

Annelies van Wieringen (regisseuse) was uitgenodigd om met ons aan de slag te gaan. Met als uitgangspunt 4 stukken uit ons repertoire: - The Doo-Run-Run - Plaisir d’amour - Yesterday - Let it be

Naar aanleiding  van de inhoud van deze stukken bedacht Annelies hoe wij dit konden uitbeelden.

Zij maakte van ons een bijna professionele groep die ons uiteindelijk door de 4 nummers achter elkaar te zingen en tegelijkertijd liet uitbeelden hoe je van een spannende verliefdheid  (the doo-run-run) kunt verzanden in een verdrietige situatie dat een liefde voorbij is (Plaisir d’amour), terug te kijken ( Yesterday) vervolgens te berusten en daarna weer verder te gaan! ( Let it be) Wat een ervaring om door eenvoudige poses en bewegingen zoiets neer te zetten, onder leiding van een superenthousiaste regisseur!